Image

Steunzolen

Verhelp of verlicht klachten
met behulp van steunzolen

Image

Alles op een rijtje

Steunzolen kunnen een uitkomst bieden.

 • Platvoeten
 • Holvoeten
 • Naar binnen vallende enkels
 • Voorvoetklachten
 • Plantaire fasciitis
 • Hielspoor
 • Mortons neuroom
 • Achillespeesklachten
 • Shinsplints
 • Knie-, heup- en rugklachten
 • Hallux valgus
 • Morbus Server
 • Beenlengteverschil
 • Bekkenscheefstand
Image
Image

Jouw klachten
zijn onze zorg

Laat ons weten wat het probleem is. Wij kijken graag samen naar een geschikt behandelplan. Neem vrijblijvend contact met ons op of maak gemakkelijk een afspraak.

Neem contact op
Image

Steunzolen

Gemakkelijk klachten verhelpen of verlichten

Veel klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat kunnen verholpen of verlicht worden doormiddel van steunzolen. We maken daarin onderscheid in ondersteunende, correctieve en adapterende zolen. Op basis van de klacht onderzoeken wij bij Footfixx welke zool het beste past en de klacht(en) verhelpt of verlicht. Tijdens de intake bespreken en analyseren wij alle klachten. Als er aanleiding voor is, vindt er een functieonderzoek plaats waarbij wij kijken naar de bewegingen in de voet, enkel, knie, heup en rug. Ook inspecteren wij de (sport)schoenen. Na de intake bespreken wij de uitkomsten en geven we een passend advies.

Let op: neem bij de eerste afspraak een geldig legitimatiebewijs, een verzekeringspas, dichte schoenen en eventueel de verwijzing van de huisarts mee.

Image
Image

Zolen op maat

Alle steunzolen worden bij Footfixx individueel op maat gemaakt. Dit gebeurt op basis van een onderzoek, zolen plan en metingen. Dit is voor elke voet uniek. Wij maken cadcam zolen, waarbij de zool vervaardigd wordt doormiddel van de computer. Later kunnen we elke zool, wanneer nodig, nog gemakkelijk aanpassen. Zo is het ook mogelijk om een versleten zool op te knappen of onderdelen te vervangen.

Meer informatie over zolen

Zolenvorm
Afhankelijk van de ruimte in de schoen is er keuze uit een hele, halve of driekwart zool. De steunzool wordt zo dun mogelijk en van duurzaam materiaal gemaakt, zodat deze in de meeste confectieschoenen past. De voorkeur gaat wel uit naar een schoen met een uitneembare inlegzool, zodat er geen ruimte voor de voet verloren gaat. Afhankelijk van de activiteit en de klacht wordt er voor leer, EVA of een dempende afdek gekozen. 

Levertijd 
Bij Footfixx streven wij ernaar om jouw nieuwe zolen binnen twee weken na het aanmeten te leveren. Worden de zolen opgeknapt? Dan liggen deze vaak zelfs de volgende dag alweer klaar. Zo hoef je jouw vertrouwde zolen niet lang te missen. 

Sportzolen 
Voor sportbeoefening worden er sportzolen gemaakt die we afstemmen op de aard van de sport. Wij maken zolen voor bergwandelschoenen, voetbalschoenen, kunstgrasschoenen, hardloopschoenen, basketbalschoenen, tennisschoenen, dansschoenen, skischoenen en veiligheidsschoenen.

Kinderzolen
Voeten van kinderen groeien tijdens de jeugd en verbenen nog voor een groot gedeelte. Tot ongeveer zeven jaar is de platte stand van de voet normaal, daarna moet de voetboog gevormd zijn. Is dit niet het geval? Dan is het aan te raden de voet enige begeleiding te geven. Bij pijnklachten aan de voet is het belangrijk om een afspraak te maken en niet te lang te wachten, ongeacht de leeftijd. Specifieke klachten zoals struikelen over de eigen voeten, kunnen we het beste zo snel mogelijk aanpakken. Correctie is het meest effectief vóór de 12-jarige leeftijd. Twijfel je of de voetstand van jouw kind binnen de normale grenzen valt? Wacht niet te lang en maak een afspraak.

Vragen?

We beantwoorden
ze natuurlijk graag.

Loop je ergens tegenaan? Heb je een vraag? Benieuwd naar meer informatie over een bepaalde behandeling? Of weten welke behandeling geschikt is? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn hierop van toepassing

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.