Image

Orthese

Het hulpstukje voor de tenen

Image

Alles op een rijtje

Een orthese biedt een uitkomst voor klachten aan de tenen.

  • Hamertenen
  • Klauwtenen
  • Drukplekken op de tenen
  • Likdoorns tussen de tenen
Image
Image

Jouw klachten
zijn onze zorg

Laat ons weten wat het probleem is. Wij kijken graag samen naar een geschikt behandelplan. Neem vrijblijvend contact met ons op of maak gemakkelijk een afspraak.

Neem contact op
Image

Een orthese is uniek 

Jouw orthese aanmeten

Een orthese is voor iedereen uniek en moet daarom persoonlijk aangemeten worden. Voordat er een orthese wordt aangemeten, vindt er eerst een onderzoek plaats. Tijdens dit onderzoek kijken we naar de bewegelijkheid, de stand van de tenen, de functie van de voet en de schoenen. Naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek bepalen we of er voor hard of zacht materiaal wordt gekozen. Vervolgens wordt de orthese op maat gemaakt.
Image
Image

Onderhoud en gebruik van de orthese

Zodra de orthese klaar is, kan deze gebruikt worden. Je draagt de orthese in de schoen en niet op blote voeten. Het kan voorkomen dat je even moet wennen aan de orthese. Meestal neemt dit een week in beslag. Zit de orthese na een week wennen nog niet goed? Dan is het handig om een afspraak te maken.

Doe de orthese met twee handen aan en uit. Let erop dat je niet aan één kant trekt, dat kan ervoor zorgen dat de orthese makkelijk scheurt. Mocht de orthese scheuren dan kan deze meestal gerepareerd worden. Na het dragen van de orthese moet deze afgespoeld worden onder de kraan en bewaard worden in het meegeleverde zakje met talkpoeder.

Vragen?

We beantwoorden
ze natuurlijk graag.

Loop je ergens tegenaan? Heb je een vraag? Benieuwd naar meer informatie over een bepaalde behandeling? Of weten welke behandeling geschikt is? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn hierop van toepassing

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.