Image

Behandelingen

Nieuws

4 augustus 2022

Onderhoudstips voor zolen

Heb je op maat gemaakte steunzolen aangeschaft? Dan is het heel normaal dat je de eerste dagen moet wennen. Daarna is het belangrijk om het dragen van de zolen langzaam op te bouwen, om zo spierpijn te voorkomen. De specialisten van Footfixx vertellen je hier graag meer over. Zodat jij goed went aan je zolen!

Het dragen van de zolen moet je opbouwen

Begin op de eerste dag dat je de nieuwe zolen wilt dragen met drie uur. Dit bouw je langzaam op. De volgende dag draag je ze vier uur. De derde dag vijf uur en zo verder. Elke dag komt er een uur bij totdat je na twee weken de gehele dag op de zolen kunt lopen. Na zes weken kom je bij ons terug voor controle en checken we of alles goed gaat.

Onderhoud van de zolen

Het is belangrijk dat de zolen goed en op de juiste manier worden gebruikt en onderhouden. De zolen dienen ’s avonds uit de schoenen gehaald te worden om te drogen. Let op, dat deze niet op de verwarming of in de zon gelegd worden. Dit kan uitdroging veroorzaken of de zolen trekken hierdoor krom. Eén keer per maand de bovenkant van de zolen (indien afgedekt met leer) insmeren met ledervet of Nivea bodylotion en de zolen één keer per maand terugbuigen naar hun oorspronkelijke vorm. Dit is ter behoud van de zolen.

Wat te doen bij slijtage?

Is er slijtage van het bovenleer? Of is één kant van de zool te veel ingezakt? Dan is het altijd mogelijk om deze onderdelen te vervangen zonder dat de zolen aan vervanging toe zijn. Meestal is dit één keer per jaar nodig. Met goed onderhoud gaan de zolen het langst mee.

Vragen over het onderhouden van jouw zolen?

Loop je ergens tegenaan? Heb je vragen over onderhoud? Of is er iets anders met jouw zolen? Laat het ons weten. Bij Footfixx helpen we je graag op weg. Neem contact met ons op via ons contactformulier of stuur een e-mail naar info@footfixx.nl. Uiteraard kun je ons ook telefonisch bereiken door te bellen naar 071 514 96 28.

Nieuws

Bekijk ook het andere nieuws

22 augustus 2022
De juiste schoenen zijn heel belangrijk

4 augustus 2022
Onderhoudstips voor zolen