Image

Diabetes screening

Heb je diabetes?
Laat een screening
uitvoeren

Image

Alles op een rijtje

Diabetes screening is belangrijk. Waarom?

  • Vroegtijdig risico’s in kaart brengen
  • Een passend behandelplan op te stellen
  • Wonden voorkomen
  • Grotere kans op voetproblemen
  • Gevoel van de voet in kaart brengen
  • Alert blijven
Image
Image

Jouw klachten
zijn onze zorg

Laat ons weten wat het probleem is. Wij kijken graag samen naar een geschikt behandelplan. Neem vrijblijvend contact met ons op of maak gemakkelijk een afspraak.

Neem contact op
Image

Diabetes screening

We screenen de voet vakkundig 

Als gevolg van diabetes mellitus kunnen voetproblemen ontstaan. Het is daarom belangrijk dat er op tijd wordt vastgesteld of je als diabetespatiënt risico loopt op het krijgen van een voetwond.

Doordat diabetes het zenuwstelsel kan beschadigen, is het mogelijk dat het gevoel in de voeten minder wordt of zelfs verdwijnt. Door het dragen van (verkeerde) schoenen kan er een drukplek ontstaan en als je deze pijn niet voelt, ontstaan er op den duur wondjes. Door een slechte doorbloeding als gevolg van diabetes geneest de wond niet goed genoeg. Het is daarom belangrijk om voeten goed te controleren en te verzorgen.

Via de screening wordt er gekeken of er complicaties zijn opgetreden zoals een verminderde doorbloeding, beschadiging van het oppervlakkige gevoel of afname van bewegelijkheid. Ook wordt er gekeken naar eelt en de conditie van nagels. Op basis van richtlijnen wordt een zorgprofiel vastgesteld. Dit profiel geeft aan in welke risicocategorie je valt en welke passende voetzorg nodig is.

De podotherapeut van Footfixx bekijkt en beoordeelt de voeten. Hierbij wordt gekeken naar eelt of drukplekken en het ontstaan van wrijving. Hierna kan een passend behandelplan opgesteld worden. Dit kan door middel van zelfzorg, schoenadvies, steunzolen of een pedicurebehandeling. Tijdens dit traject wordt nauw samengewerkt met praktijkondersteuners, diabetesverpleegkundigen of medisch pedicure.

Image
Image

Wordt de behandeling vergoed? 

Ben je diabetespatiënt en wordt er door onze podotherapeut een zorgprofiel vastgesteld? Dan kan het mogelijk zijn dat je vervolgens wordt verwezen naar een medisch pedicure. Deze zorg valt deels binnen de basisverzekering.

Vragen?

We beantwoorden
ze natuurlijk graag.

Loop je ergens tegenaan? Heb je een vraag? Benieuwd naar meer informatie over een bepaalde behandeling? Of weten welke behandeling geschikt is? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn hierop van toepassing

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.