menu

Cryotherapie


Footfixx heeft de nieuwste technologie om snel, effectief en vrijwel pijnloos wratten te verwijderen. Ideaal voor kinderen! De nieuwste technologie om wratten effectief en snel te behandelen is door middel van Cryotherapie, direct inzetbare vrieskracht (Penetrating Jet Freezing) met de Cryopen. Dat kan tot op de millimeter nauwkeurig zonder het gezonde omliggende weefsel te beschadigen.

Wat is Cryotherapie?

Cryo betekent bevriezen. Cryotherapie is het bevriezen van delen van de huid. Bij Footfixx gebruiken we cryotherapie voor het bevriezen van wratten door gebruik te maken van de Cryopen.

De Cryopen cryopen

De Cryopen is op dit moment het meest innovatieve product dat in de voetverzorgingsbranch te vinden is. Dit op een pen lijkend instrument sprayt een fijne, nauwkeurige straal vloeibare stikstof op de te behandelen wrat. De vloeibare stikstof bevriest de cellen in de wrat. In deze cellen zit het "wratvirus", zo wordt het virus vernietigd. In de pen zit een ampul met daarin vloeibaar stikstof.

Wat gebeurt er tijdens een behandeling met de Cryopen?

Uit de voorkant van de pen komt onder hoge druk (55 bar) een straaltje vloeibaar stikstof. Hiermee wordt de wrat gedurende 20 tot 45 seconden bevroren. Dit hangt af van de grootte van de wrat. Tijdens dit bevriezen voelt u kleine koude prikjes. Na 2 of 3 dagen zie je een verkleuring van de wrat en na een dag of 10 tot 14 laat de wrat los. Het volledig herstellen van de huid, zonder littekens, duurt ongeveer 3 tot 6 weken.

Waarom zou je voor het behandelen van wratten naar de pedicure gaan?

Hoe dikker de wrat is hoe langer de stikstof er over doet om diep in de wrat te komen. Met cryotherapie kan men niet dieper dan 7 mm de huid indringen. Dus als er veel eelt op de wrat zit, bevriezen we de eeltlaag en niet de wrat. In de praktijk kunnen wij, door het weghalen van het eelt, de stikstof uit de Cryopen gelijk op de wrat spuiten waardoor de gehele wrat goed behandeld kan worden.

Wat zijn de voordelen van de Cryopen?

Doordat er een heel kleine opening in de Cryopen zit kan de wrat heel precies worden bevroren, waardoor de gezonde huid niet geraakt wordt. Hierdoor is de behandeling veel minder pijnlijk, vooral bij kinderen een groot voordeel.
>